19 juli t/m 17 augustus

Het Pauperparadijs

Out of Office Productions

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

In Het Pauperparadijs volgen we de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling met zijn zusje Aagje gedeporteerd wordt naar de gestichten van Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten.

Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperparadijsband en een geactualiseerd verhaal met de huidige maatschappelijke opgaven van regisseur Tom de Ket (van o.a. De Verleiders en Mammoet).

Het Pauperparadijs is deze zomer exclusief te zien in het AFAS Theater.

Bestel jouw tickets

Tickets voor de voorstellingen van Het Pauperparadijs zijn te bestellen bij de Nationale Theaterkassa, via www.ntk.nl en telefonisch via 0900-9203 (45cpm).

 

 

AFAS Theater Leusden

Inspiratielaan 3
3833 AV Leusden

> Meer informatie over parkeren & met het ov komen.